Tjejer har fått nog av ”dickpics” – dejtingappen GoodOnes växer

Tjejer har fått nog av ”dickpics” – dejtingappen GoodOnes växer

Tjejer har fått nog av ”dickpics” – dejtingappen GoodOnes växer

Tröttsamt, förnedrande och väldigt oattraktivt. Allt fler kvinnor gör nu uppror mot att man flera gånger i veckan blir förolämpad med ovälkomna ”dickpics”. Dejtingappen GoodOnes, som verkar för att minska sexuellt ofredande online, har just nu en stark tillväxt och ser ett allt mer ökat behov av säkra miljöer för tjejer.

Tidningen Aftonbladet publicerade nyligen en artikelserie om fenomenet ”dickpics – alltså att få en bild på en erigerad penis skickad till sig. Till tidningen berättar ett flertal tjejer om att det inte är ovanligt att man får upp till tio penisbilder i veckan.
– Jag vet ingen tjej som går igång på det. Det konstigaste är att en del killar tror att en ”dickpic” kan leda till en relation. Man får ingen tjej för att man visar snoppen. Det är bara äckligt, säger Hanna, 20, till Aftonbladet.

Kan ge fängelsestraff
Att skicka en ovälkommen penisbild är lika brottsligt som att blotta sig offentligt. Om bevisningen är tillräcklig och den misstänkte kan spåras kan den dömas för sexuellt ofredande. Då kan det vara aktuellt med böter – eller fängelse.

Botmedlet heter BankID
Att appdejta ger fantastiska möjligheter till såväl tillfälliga flirtar som långvariga förhållanden. Men som kvinna är det inte sällan helt oproblematiskt. Det vet skaparna bakom dejtingappen GoodOnes som är byggd efter kvinnors behov och togs fram efter en grundlig kartläggning av svenska folkets dejtingvanor.
– När vi startade GoodOnes gjorde vi ett flertal undersökningar och för kvinnor var dejting ofta kopplat till allt annat än något positivt. Hela 72 procent hade någon gång fått oönskade snuskiga bilder skickat till sig, säger Emma Edespong från GoodOnes.
Appen har nolltolerans mot näthat och trakasserier. Genom att man som singel måste legitimera sig via mobilt BankID, så blir det oerhört svårt att uppföra sig dåligt och anonymt trakassera andra singlar.
– Det här är framtiden – GoodOnes har just nu en oerhört stark tillväxt. Kvinnor måste kunna känna sig trygga när de dejtar och träffa folk som faktiskt beter sig som folk. Med hjälp av mobilt BankID minimerar vi dåligt uppförande och trakasserier. Väldig få skickar ”dickpics” om man är tvungen att lämna ut sina personuppgifter. Inga fejkprofiler och troll, bara en schysst plats att möta nya trevliga singlar. Hos oss blir de som inte kan uppföra sig portade för alltid, säger Emma Edespong.

Ladda ner GoodOnes appen nu!

Hämta i App Store Ladda ner på Google Play