Skräcksiffror för svensk appdejting – här är räddningen

Skräcksiffror för svensk appdejting – här är räddningen

Skräcksiffror för svensk appdejting – här är räddningen

Sju av tio kvinnor som dejtat i mobilen har blivit ofredade och hälften har har känt sig förolämpade eller lurade.

En ny YouGov-undersökning visar dystra siffror för svensk nätdejting och nu efterfrågar användarna säkrare och tryggare alternativ.

– Det här är jättetråkiga siffror att titta på, säger Andreas Bengtsson, vd på nya dejtingappen GoodOnes som har nolltolerans mot näthat och trakasserier.

Ladda ner appen här helt gratis!
Jag har en Iphone »
Jag har en Android-mobil »

Det är den nya appen GoodOnes, som blir först i Sverige med att införa legitimering med Mobilt BankID, som kartlagt svenska folkets dejtingvanor. Och resultatet talar sitt tydliga språk – för kvinnorna är upplevelsen många gånger allt annat än positiv. 72 procent har någon gång fått snuskiga bilder skickade till sig, så kallade dickpics, eller förslag som de inte bett om. Motsvarande siffra för män landade på 28 procent.

”Hård och förminskande ton”

Siffrorna visar även att över hälften av alla kvinnor någon gång blivit förolämpade och över 40 procent känt sig otrygga eller lurade.

– Det här är jättetråkiga siffror att titta på, framförallt för att det är så många kvinnor som känner sig otrygga och lurade. Vi som grundade GoodOnes har jobbat i dejtingbranschen i många år och vi har sett att mäns samtalston mot kvinnor alltför ofta är hård, hatisk och förminskande. Därför skapade vi en app med nolltolerans mot näthat och trakasserier, säger Andreas Bengtsson, vd på GoodOnes. Totalt har 500 svenskar i åldrarna 18-40 svarat på frågor om sina dejtingvanor och många efterfrågar nu säkrare och tryggare alternativ.

Kolla vilka singlar som bor nära dig – ladda ner GoodOnes gratis här!
Jag har en iPhone »
Jag har en Android-mobil »

Enklare att säga ifrån

Över 60 procent tror att en dejtingapp skulle bli seriösare med legitimerade användare och över 4 av 10 spår att det även skulle medföra ett färre antal oönskade inviter och snuskiga foton, ärligare profiler samt ett bättre beteende.

– Att dejta i mobilen är nu nästan lika vanligt som att dejta i ”verkligheten” och utvecklingen har gått så snabbt att många av apparna inte hunnit med frågor som säkerhet och trygghet. Det här vill vi ändra på, säger Andreas Bengtsson.

GoodOnes är den första appen i Sverige där användarna måste legitimera sig med Mobilt BankID. Det är också enklare än någonsin att säga ifrån mot dåligt beteende – samtidigt som bra beteende premieras.

– Det ska löna sig att vara en GoodOne. Hos oss premieras användare som är schysta mot andra och har lagt ner tid på sin profil. Det tror vi kommer att leda till snällare och roligare dejting, säger Andreas Bengtsson.

Ladda ner GoodOnes appen nu!

Hämta i App Store Ladda ner på Google Play