Nej tack till ”dick pics” på Alla hjärtans dag

Nej tack till ”dick pics” på Alla hjärtans dag

Nej tack till ”dick pics” på Alla hjärtans dag

Får det lov att vara en dick pic på Alla hjärtans dag? Nej tack, säger svenska singelkvinnor, varav hela 7 av 10 någon gång har fått snuskiga bilder eller förslag som de inte bett om.

Män som skickar bilder på sina kön via en dejtingapp försvarar sig ofta med att med att de ”bara flörtar”.

– Men vi borde kalla ”dick pics” för vad det verkligen är – ett sätt att förnedra kvinnor. I högaktuella Metoo-tider vill vi sätta stopp för ofredandet en gång för alla. Enligt en dyster *YouGov-undersökning säger sig hela 72 procent av de svenska kvinnorna ha fått snuskiga bilder eller förslag som de inte ha bett om skickade till sig, säger Emma Edespong från GoodOnes, – den första dejtingappen i världen som använder BankID för att legitimera sina användare.

Skaparna bakom GoodOnes märker redan av, väldigt tydligt, att oerhört få personer beter sig olämpligt när de nätdejtar om de är tvungna att lämna ut sina personuppgifter. De användare som trots allt missköter sig blir portade, och kan då inte skapa en ny profil.

– Du väljer själv vilka du chattar med eftersom du inte kan ta emot meddelanden från användare vars profiler du inte gillat. Därmed minskar risken ännu mer för att du ska drabbas av oönskade bilder, berättar Edespong.

GoodOnes har även ett krav på att du måste skriva ut en viss mängd information om dig själv på din profil. Detta ska öka dina chanser för en match.

-Nu vill vi ha ett slut för dickpic-eran för gott. Låt årets Alla hjärtans dag istället påminna oss att var vår värld behöver: kärlek, öppenhet och respekt. Mer ”GoodOnes” åt folket!

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Resultatet baseras på intervjuer med män och kvinnor i åldern 18-40 år i Sverige.

Ladda ner GoodOnes appen nu!

Hämta i App Store Ladda ner på Google Play