Män vill ha sex – kvinnor söker kärlek

Män vill ha sex – kvinnor söker kärlek

Män vill ha sex – kvinnor söker kärlek

En ny YouGov-undersökning avslöjar svenska folkets dejtingvanor och resultatet talar sitt tydliga språk – män är ute efter sex medan kvinnor söker efter kärlek. Samtidigt efterfrågar allt fler säkrare och tryggare alternativ för app-dejting.

– Hos oss premieras användare som är schysta mot andra, säger Andreas Bengtsson, vd på nya dejtingappen GoodOnes som har nolltolerans mot näthat och trakasserier.

Ladda ner appen här helt gratis!
Jag har en iPhone »
Jag har en Android-mobil »

Har du dejtat via en app i mobilen? Då är du långt ifrån ensam. Nära fyra av tio svenskar i åldrarna 18 till 40 har gjort det och 30 procent skulle kunna tänka sig pröva. Det visar en färsk YouGov-undersökning gjord på uppdrag av GoodOnes, den första dejtingappen i Sverige där alla användare är legitimerade via Mobilt BankID. Undersökningen avslöjar också en hel del om våra dejtingvanor och preferenser. Och det skiljer sig mellan könen – åtminstone när det kommer till sex och kärlek. 43 procent av männen uppgav att deras syfte med nätdejting var sex och 17 procent att sex är den bästa aktiviteten på första träffen. Motsvarande siffra för kvinnorna låg på 13 procent respektive 2 procent.

Chatten viktigare än utseende

Kvinnor rankar dock kärlek högre än män och anser, till skillnad från det motsatta könet, att uttrycksförmåga i chatten är viktigare än utseende. Båda grupperna värderar dock personlighet högt och är inte främmande för att drömma om kärleken. För de lite äldre, 35-40-åringarna, är ett bultande hjärta viktigast. 78 procent uppgav att deras deras syfte med nätdejting var att hitta kärleken medan 50 procent i åldrarna 18-24 gav samma svar. Undersökningen visar också vad vi helst gör på den första dejten. Populäraste aktiviteterna är att fika på café, ta en promenad eller gå på restaurang. Nära en av fyra kan tänka sig gå till en bar, medan relativt få vill göra något fysiskt, som att träna.

Kolla vilka singlar som bor nära dig – ladda ner GoodOnes gratis här!
Jag har en iPhone »
Jag har en Android-mobil »

App med nolltolerans mot näthat

Många av de svenska nätdejtarna efterfrågar också säkrare och tryggare alternativ där användarna är legitimerade. Över hälften av de tillfrågade tror att dejtingapparna skulle bli mer seriösa, med mindre snuskiga foton och ärligare profiler, om användarna skulle legitimera sig med till exempel Mobilt BankID.

– Vi som skapat GoodOnes har jobbat i dejtingbranschen i många år och såg ett klimat med trakasserier, hot och oönskade könsbilder. Vi var ganska bedrövade över detta och har därför skapat en app med nolltolerans mot näthat och trakasserier, säger Andreas Bengtsson, vd på GoodOnes.

Dessutom tror många, 75 procent, att det hade varit lättare att träffa någon om det skulle finnas viss krav på fakta i profilerna och om positivt beteende skulle belönas.

– Det ska löna sig att vara en GoodOne. Hos oss premieras användare som är schysta mot andra och har lagt ner tid på sin profil. Det tror vi kommer att leda till snällare och roligare dejting, säger Andreas Bengtsson.

Ladda ner GoodOnes appen nu!

Hämta i App Store Ladda ner på Google Play