Så svarar du en mansplainare

Så svarar du en mansplainare

Så svarar du en mansplainare

Mansplaining.
Enligt svenska Språkrådet defineras ordet så här: ”Förklaring som ges av män till kvinnor, som förutsätts vara mindre vetande.”
Alltså att en person av det manliga könet ”utbildar” i ett ämne han helt enkelt antar att du inte kan, ofta med en överlägsen ton och helt utan att låta dig komma till tals.

Killen utgår alltså ifrån att du inte kan något, ofta för att personen tror att han har mer kunskap än dig. Har du riktigt otur hamnar du på en dejt med äkta mansplainare… I den bästa av världar kanske du får honom att inse att han beter sig ganska oskönt? Funkar inte det – lämna dejten AT ONCE!

4 sätt att hantera en mansplainare under en dejt:

1. Ge honom en chans och lyssna (nån minut eller så). 👾 Låt oss inte döma någon för snabbt. Det är inte mansplaining VARJE gång en man försöker förklara något. Om din dejt visar sig vara oerhört duktig på just asiatiska brädspel och du faktiskt ÄR intresserad av att höra på det – kör på! Det blir dock problematiskt om killen avbryter och börjar förklara saker som du redan vet. Men om det verkar som en reko person som kanske bara har lite svårt att formulera sig just denna gång – snälla, häng honom inte för det.

2. Blir det tal om riktigt långa utläggningar för dig – den ”lilla gumman” – så avbryt och säg att ”Det var snällt av dig att vilja undervisa mig, men jag har faktiskt redan gedigen kunskap om detta. Låt oss prata om något annat.”

3. Ge dig inte! 😈 Att prata med någon som mest verkar vänta på sin tur att prata, utan att lyssna på dig, är också sämst! Låt honom inte avbryta dig, var tydlig med att du tänker tala till punkt. Tanken är att han ska märka hur han beter sig, skämmas som en hund och bli en bättre människa.

4. Prata om något annat. Om du tycker att det ändå verkar vara en schysst kille, försök byta ämne om du känner att ni har kört fast. Det kan också vara ett bra sätt att upptäcka om han kanske bara gick igång lite för hårt på ett specifikt ämne, eller om han faktiskt är en inbiten mansplainare.

Funkar inget av ovan? Stanna inte en minut längre än nödvändigt.
Vinka istället bye, bye, och swipa till dig en ny och betydligt schysstare dejt på GoodOnes! ❤️

——————————————-

Är du kille och känner dig träffad? 🙈
Testa att vänta någon minut innan du ger din syn på ett ämne under en dejt. Chansen är stor att du lär dig mer om du låter ditt sällskap prata först. Ställ mycket frågor under dejten och var genuint intresserad av tjejen som du dejtar. Det upplevs väldigt ofta som attraktivt! Lycka till!

Ladda ner GoodOnes appen nu!

Hämta i App Store Ladda ner på Google Play