Svenska kvinnor rasar mot ”dickpics”

Svenska kvinnor rasar mot ”dickpics”

Svenska kvinnor rasar mot ”dickpics”

Tröttsamt, förnedrande och väldigt oattraktivt. Ämnet är hetare än någonsin och allt fler svenska kvinnor vill ha ett slut på dickpic-eran för gott.

Frustrationen riktigt bubblar bland svenska kvinnor. I senaste avsnittet av podden Skäringer & Mannheimer tas fenomenet dickpics upp, alltså när män skickar oombedda bilder på sina kön till kvinnor.

– Om man är lite förtjust i en tjej och funderar på ”vad ska jag nu skicka” så förstår jag inte alls hur en penisbild kan få dem att tro att vi ska bli intresserade, säger Anna Mannheimer.

För tidningen Tara berättar handbollsspelaren Linnéa Claeson att hon – och många med henne – aldrig har bett om att få bilder på okända mäns könsorgan skickade till sig.
– Första gången jag råkade ut för det var jag bara elva. När jag blev äldre och började vistas mer på sociala medier blev det allt vanligare, säger Linnéa Claeson till Tara.

En grupp som ofta får ta emot de oönskade penisbilderna är appdejtande singelkvinnor. En YouGov-undersökning om svenskarnas dejtingvanor visar skrämmande siffror när det kommer till dejting på nätet och i mobilen.

Hela 46 procent av kvinnorna som använt sig av de traditionella dejtingsajterna eller apparna har någon gång känt sig otrygga. 39 procent har känt sig lurade, 51 procent har blivit förolämpade och hela 72 procent har någon gång blivit ofredade med snuskiga inviter och bilder som de inte har bett om.
Grundat på detta har GoodOnes bildats – den första dejtingappen i världen som använder BankID för att legitimera sina användare.

Skaparna bakom GoodOnes märker att oerhört få personer beter sig olämpligt när de dejtar om de är tvungna att lämna ut sina personuppgifter. De användare som trots allt missköter sig blir portade, och kan då inte skapa en ny profil.

– Det här är framtiden. Kvinnor måste kunna känna sig trygga när de dejtar och träffa folk som faktiskt beter sig som folk. Med hjälp av mobilt BankID minimerar vi dåligt uppförande och trakasserier. Inga fejkprofiler och troll, bara en schysst plats att möta nya trevliga singlar, säger Emma Edespong från GoodOnes.

Ladda ner GoodOnes appen nu!

Hämta i App Store Ladda ner på Google Play